Подготвени сме за увеличение на необслужваните кредити, но ситуацията определено не

...
Подготвени сме за увеличение на необслужваните кредити, но ситуацията определено не
Коментари Харесай

Шефът на Commerzbank: Готвим се за лека рецесия, не за катастрофа

Подготвени сме за увеличение на необслужваните заеми, само че обстановката несъмнено не е злополука или проблем с несъблюдение, като е доста по-вероятно да става въпрос за лека криза. Това съобщи пред Си Ен Би Си изпълнителният шеф на Commerzbank Манфред Кноф на Европейския банков конгрес във Франкфурт.

„ Вече заделихме хранителни запаси, само че сега към момента не виждаме доста проблеми пред нас “, сподели той.

Необслужваните заеми са банкови заеми, които има възможност да бъдат погасени със забавяне или не напълно и са известни също като „ неприятен дълг “.

„ Очакваме с неспокойствие доста постоянни и положителни резултати през идната година “, сподели Кноф.

Други прогнози за икономическите вероятности на Европа не са толкоз оптимистични. Главният икономист в Berenberg Холгер Шмидинг, сподели пред Си Ен Би Си, че потребителското доверие е „ спаднало до толкоз ниско равнище, че рецесията евентуално няма да е плитка “.

Главният изпълнителен шеф на Commerzbank обаче сподели, че дейностите на регулаторите, политиците и корпоративните банки са основали „ оптимизъм “, че секторът може да ръководи актуалната икономическа среда.

„ Предстоят ни две сложни години, само че ние сме издръжливи и мощни. Ако всички работим дружно, би трябвало да можем да се оправим със обстановката “, сподели той.

Шефът на Deutsche Bank Кристинан Зевинг беше по-голям черноглед в мненията си за регулацията в Германия и Европа като цяло, като сподели, че е угрижен, че „ махалото е на път да се залюлее прекомерно надалеч “ и може „ структурно да сложи в неизгодно състояние “ промишлеността измежду световните съперници.

„ Настоящата регулаторна рамка не прави доста за подсилване на европейските банки “, сподели той, говорейки на същото събитие в петък.

Той добави, че до момента в който Европа сега е водач в устойчивото финансиране, блокът „ скоро ще загуби това водачество “, в случай че регулирането „ продължи по същия метод, както до момента “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР